Tank gázolt halálra egy gyereket a zebrán

gyereket gázoló harckocsi
Vágólapra másolva!
Zavargások törtek ki egy kelet-ukrajnai városban, miután az ukrán hadsereg egyik páncélosa zebrán áthaladó civilek közé hajtott. Egy nyolcéves kislány a helyszínen életét vesztette, egy fiatal nő pedig súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

Az ukrán hadsereg MT-LB típusú lánctalpas vontatója szemtanúk szerint hatalmas sebességgel érkezett a gyalogátkelőhöz a Donyeck megyei Konsztantyinovkában, és fékezés nélkül gázolta el a babakocsit toló anyukát, aki kézen fogva vezette a nyolcéves unokahúgát.

A jármű ezt követően lekanyarodott az útról, és egy betonoszlop állította meg.

Rendőrök mentették meg a lincseléstől

A baleset helyszínén rövid időn belül hatalmas tömeg verődött össze. A súlyosan sérült nőt és a kisbabát mentővel szállították kórházba – mint utólag kiderült, hogy a kicsinek nem esett baja.

A páncélos vezetőjét, aki a szemtanúk szerint olyan részeg volt, hogy alig állt a lábán, a rendőrség mentette meg a lincseléstől.

A Donyecktől negyven kilométerre fekvő, jelenleg az ukrán kormányerők által ellenőrzött város központjában összegyűlt tömeg ezt követően a helyszínelő karhatalmi erőkre zúdította minden dühét.

Oszlop állította meg a tankot Forrás: Palkó István

Takarodjatok!

Az emberek a gázoló azonnali felelősségre vonását és a katonaság kitakarodását követelték, és teljesen megbénították a belváros forgalmát.

A zavargások egészen éjfélig tartottak, amikor egy száz főből álló csoport a katonák ideiglenes laktanyájául szolgáló kollégium elé vonult, és megpróbálta felgyújtani az épületet.

A rohamrendőrök ekkor erőszakos tömegoszlatásba kezdtek.

A kislány a helyszínen életét vesztette Forrás: Palkó István

Tűzparancsot kaptak

Vlagyimir Berezin helyi újságíró információi szerint a karhatalmisták tűzparancsot is kaptak, éles lőszer használatára azonban végül nem végül került sor.

A városban reggelre viszonylag normalizálódott a helyzet. Az utcákat ellepték a rendőrök, hogy féken tartsák a felfokozott ukránellenes hangulatot. A védelmi minisztérium közlése szerint a páncélos személyzetét őrizetbe vették, a Konsztantyinovkában állomásozó zászlóalj parancsnokát pedig a nyomozás lezárultáig felmentették a beosztásából.

A hivatalos közlemény szerint mindenki megkapja majd a méltó büntetését.