Panellakásban tenyésztettek tigriseket

Vágólapra másolva!
Lemondott három kínai tisztségviselő, miután egy veszélyeztetett szibériai tigriskölyök kiugrott egy 11. emeleti lakás ablakából. A vizsgálat kiderítette, hogy a három férfi engedély nélkül tenyésztett tigriseket.
Vágólapra másolva!

Az elpusztult hét hónapos tigriskölyökre az utcai parkolóban találtak rá még február 19-én, a kínai újév napján; valószínűleg megijedt tűzijátékok és petárdák zajától, kiszabadult a ketrecből, és kiugrott az ablakon.

Az állat felfedezését vizsgálat követte, amelynek során kiderült, hogy a három gyanúsított illegálisan tenyésztettek tigriseket, amelyek közül már korábban is elpusztult három kölyök.

Az eberswaldei állatkert tigriskölykének nem kell attól tartania, hogy gyógyszer-alapanyagként végzi Forrás: AFP/Patrick Pleul

A tetőn tartotta őket

Egyikük bevallotta, hogy egy három méter magas ketrecet épített a tetőn, és egy megbízottja etette naponta kétszer az állatokat – számolt be a BBC.

A három tisztségviselő felmondott, de megúszták háromezer jüanos (1 jüan 46 forint) büntetéssel.

A tigris húsának és csontjának gyógyító hatást tulajdonítanak a hagyományos kínai orvoslásban, így a tenyésztésük nagyon jövedelmező tevékenység, egyetlen példányért ugyanis akár egymillió jüant is lehet keresni.