Bárhol lecsaphat az orosz hadsereg a világon

Diplom - Alexey Komarov
Vágólapra másolva!
Olyan nehéz szállítógépekből álló flottát tervez hadrendbe állítani az orosz hadsereg, amelyek képesek lőszerekkel együtt 400 Armata tankot elvinni a világ bármely pontjára.
Vágólapra másolva!

Az rt.com beszámolója szerint a PAK TA kódjelű gépek szuperszonikus (2000 km/órás) sebességgel repülnek majd, és akár 200 tonnányi terhet lesznek képesek elszállítani 7000 kilométeres távolságra.

A program 80 új gép építését írja elő 2024-ig – vagyis az orosz hadsereg-parancsnokság egy évtizeden belül képes lesz a világ bármely pontján villámgyorsan bevetni jelentős erőket – írja megbízható forrásokra hivatkozva az Ekszpert.

Ilyen lesz a PAK TA Forrás: Alexey Komarov

Mindent tud

Az új gépeken automatikus lesz a rakodás, a felszereléseket pedig képes bármilyen terep fölött ejtőernyővel kidobni.

A több tucatnyi szállítógépből álló flotta egyszerre akár 400 Armata tankot vagy 900 könnyű páncélozott járművet képes szállítani.

Egy T-14 Armata orosz harckocsiról szivárgott ki kép Forrás: --

Bárhol beavatkozhatnak

Az Ekszpert emlékeztet arra, hogy a tervek szerint 2024-re katonai bázisok egész hálózatát akarja Oroszország kiépíteni a Közel-Keleten, Latin-Amerikában és Délkelet-Ázsiában.

Ha ehhez hozzávesszük a tervezett szállítógép-flottát, akkor „nyilvánvaló, hogy Oroszország teljes körű, több kontinensre kiterjedő katonai konfrontációra készül”.