Tankkal vittek egy petíciót a BBC-hez

Vágólapra másolva!
Tankkal vitték a BBC londoni székházához azt az egymillió ember által aláírt petíciót, amelyben Jeremy Clarksonnak, a Top Gear autósműsor felfüggesztett műsorvezetőjének az azonnali visszahelyezését követelik.
Vágólapra másolva!

Ahogy a tank az épület előtt megállt, a műsor Stig néven ismert ikonikus figurájának öltözött férfi felállt a harckocsi tetejére, és az összegyűlt riportereknek és érdeklődőknek felmutatta a műanyag kosarat, amelyben az egymillió aláírást tartalmazó petíció volt.

A petíciót az egyik legismertebb brit-ír politikai blogger, a Guido Fawkes írói álnéven publikáló Peter Staines indította múlt héten, hogy Clarksont a Top Gear műsorvezetőjeként mihamarabb viszontláthassák rajongói a TV-képernyőn.

Orrba vághatta a producert

A BBC brit közszolgálati médiatársaság március 10-én jelentette be, hogy Clarksont felfüggesztették állásából, miután "összetűzésbe keveredett" a Top Gear egyik producerével. A botrányt az robbantotta ki, hogy az 54 éves Clarkson - aki 2002 óta vezeti a könnyed hangvételű autós műsort - egy elmérgesedett vita végén állítólag orrba vágta a producert.

Az ügy Nagy-Britanniában és világszerte is nagy vitákat váltott ki, mivel a műsort - a BBC saját statisztikái szerint - 214 országban, vagyis gyakorlatilag az egész világon sugározzák, és hetente 350 millióan nézik.

A petíció átadásáról a videó itt látható.