A Lufthansa német légitársaság utasonként 50 ezer euróig - 15 millió forintig - terjedő azonnali segélyt ajánlott fel a kedden lezuhant repülőgépen utazók hozzátartozóinak.

Az utasszállító repülőta Lufthansa Germanwings nevű leányvállalata üzemeltette, és az anyavállalat felajánlását ennek szóvivője adta hírül.

A gépen 150-en voltak a személyzettel együtt.

DNS-vizsgálat kell

A francia csendőrség közölte, hogy a baleset helyszínén eddig 400-600 darab emberi maradványt gyűjtöttek össze. Patrick Touron csendőr ezredes beszámolója szerint kizárólag roncsolódott holttesteket találtak.

Hatalmas területen szóródtak szét a roncsokForrás: MTI/EPA/Sebastien Nogier

A maradványok azonosítása érdekében DNS-mintát vettek az áldozatoknak a hozzátartozóik által átadott személyes tárgyairól, így például fogkefékről - közölte.

A Germanwings Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő Airbus A320-as gépe kedd délelőtt hegyoldalnak csapódott Franciaország déli részén az Alpokban. A katasztrófa körülményeinek vizsgálatát vezető marseille-i ügyészség szerint a másodpilóta bezárkózott a pilótakabinba, és valószínűleg szándékosan vezette a gépet a hegyoldalnak.