A lezuhant Germanwings-gép másodpilótája megszállottja volt a francia Alpoknak, jól ismerte a katasztrófa helyszínét, ahol már vitorlázórepülővel korábban többször is átrepült - mondták a férfi németországi vitorlázórepülő egyesületének tagjai a Le Parisien című francia napilapnak.

A montabauri egyesületi tagok szerint Andreas Lubitz többször is járt a baleset helyszínétől légvonalban néhány percre található Sisteron repülőklubjában.

A helyszínt nem tervelte ki előre

"Andreas részt vett foglalkozásokon a provence-i Alpokban. Szenvedélyesen szerette, sőt megszállottja volt az Alpoknak. Bizonyos vagyok abban, hogy ismerte a katasztrófa helyszínét, mivel vitorlásrepülővel már átrepülte" - mondta Dieter Wagner. A férfi ugyanakkor nem gondolja, hogy a másodpilóta szándékosan választotta ki ezt a helyszínt a repülőgép megsemmisítésére.

Mentőcsapat tagjai dolgoznak a Germanwings tragédiájának a helyszínén a francia Alpokban fekvő Seynes-les-Alpes-banForrás: MTI/EPA/Francia belügyminiszté/Francis Pellier

"Honnan tudta volna előre, hogy a kapitány pont ezen a helyen fog kimenni a pilótafülkéből?" - tette fel a kérdést a France2 közszolgálati televíziónak adott interjúban.

Andreas LubitzForrás: Twitter

Francis Kefer, a sisteroni repülőklub tagja az I-télé francia hírtelevízióban megerősítette, hogy Andreas Lubitz 1996 és 2003 között eleinte a családjával, majd a montabauri egyesület tagjaként rendszeresen járt nyaralni a francia Alpokba.

Versenyfutás az idővel

Miközben egyre többet tudni a Germanwings járatát a halálba vezető Andreas Lubitz másodpilótáról, a szerencsétlenség helyszínén dolgozók versenyt futnak az idővel, hogy azonosítani tudják az áldozatokat. Közben a másodpilóta exe is kitálalt a volt barátjáról. Hogy mit mondott a tömeggyilkosról, azt ide kattintva olvashatja el. 

Rendőrhelikopter érkezik a francia Alpokban fekvő Seyne-Les-Alpes-ba március 27-énForrás: MTI/EPA/DPA/Daniel Naupold

A Germanwings német légitársaság Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő A320-as gépe, fedélzetén 150 emberrel, kedd délelőtt csapódott hegyoldalnak Franciaország déli részén, az Alpokban. Az Origo akkor percről percre követte az eseményeket. A katasztrófa körülményeinek vizsgálatát vezető marseille-i ügyészség szerint a másodpilóta bezárkózott a pilótakabinba, és valószínűleg szándékosan vezette a gépet a hegyoldalnak.