Megszólaltak a tömeggyilkos pilóta szülei

Vágólapra másolva!
Teljesen összeomlottak Andreas Lubitz szülei. A lezuhant Germanwings-gép másodpilótájának édesapja és édesanyja most először szólalt meg a tragédia óta. Az apa szavait Bernard Bartolini, a katasztrófa közelében lévő kis város, Prads-Haute-Bléone polgármestere tolmácsolta. 
Vágólapra másolva!

Ezt mondta a település vezetője a Telegraphnak. A szülőkkel Bernard Bartolini, Prads-Haute-Bléone polgármestere találkozott.

Egy rendőrautó Andreas Lubitz, a Germanwings német légitársaság másodpilótája szüleinek montabauri háza előtt Forrás: MTI/AP/Frank Augstein

A szülőket a francia és a német rendőrség is kihallgatta. Ők is jártak a katasztrófa helyszínén, és az áldozatok hozzátartozóival együtt részt vettek a megemlékezésen is. Ekkor beszélt velük a polgármester.

Andreas Lubitz szülei hatalmas terhet cipelnek Forrás: Twitter

Bartolini elmondta azt is, hogy a másodpilóta édesapja egy olyan ember, aki akinek az élete romokban hever. Mint fogalmazott: "Hihetetlenül sajnálom őt, nemcsak azért, mert mert elvesztette szeretett fiát, hanem azért is, mert a fia egy ekkora tragédiát okozott". Hogy az édesanyja mit mondott neki, arról nem beszélt a polgármester. És nem tudni azt sem, tudtak-e arról, hogy milyen állapotban van a gyerekük.

Korábban többször járt a tragédia helyszínén

A lezuhant Germanwings-gép másodpilótája megszállottja volt a francia Alpoknak, jól ismerte a katasztrófa helyszínét, ahol már vitorlázórepülővel korábban többször is átrepült. Erről bővebben korábbi cikkünkben olvashat. Közben a másodpilóta exe kitálalt a volt barátjáról. Hogy mit mondott a tömeggyilkosról, azt ide kattintva olvashatja el.

Andreas Lubitznak a düsseldorfi lakásából visznek el dobozban tárgyakat nyomozók Forrás: MTI/AP/Martin Meissner

A Germanwings német légitársaság Barcelona-Düsseldorf útvonalon közlekedő A320-as gépe, fedélzetén 150 emberrel, kedd délelőtt csapódott Franciaország déli részén, az Alpokban. Az Origo akkor percről percre követte az eseményeket. A katasztrófa körülményeinek vizsgálatát vezető marseille-i ügyészség szerint a másodpilóta bezárkózott a pilótakabinba, és valószínűleg szándékosan vezette a gépet a hegyoldalnak.