Megtámadták az isztambuli rendőrség központját

2015.04.01. 21:06

Ismeretlen fegyveresek megtámadták szerdán az isztambuli rendőrség főhadiszállást; egyiküket lelőtték, a másikat elfogták.

Két nap alatt ez volt a harmadik támadás közintézmények ellen a török nagyvárosban.

A Hürriyet című napilap beszámolója szerint egy férfi és egy nő automata fegyverekből tüzet nyitott a rendőr-főkapitányságra. A kialakult tűzpárbajban a nőt lelőtték, a féri megpróbált elmenekülni, de kicsivel később elfogták. Megsebesült egy rendőr is.

Az isztambuli rendőr-főkapitányság előtt őrködnek rendőrök 2015. április 1-jén, miután egy fegyveres férfi és nő megtámadta az épületet. A nőt megölték, a férfit elfogták a rendőrökForrás: MTI/EPA/Sedat Suna

A város kormányzója a televíziónak nyilatkozva terroristának minősítette a támadókat. A nőnél pokolgép is volt - mondta. A tűzszerészek a szerkezetet a helyszínen felrobbantották.

Támadások sora

Előzőleg a rendőrség őrizetbe vett két fegyveres férfit, aki behatolt a török kormánypárt, az Igazság és Fejlődés Pártja irodájába. Kedden két szélsőbaloldali fegyverest túszul ejtett egy ügyészt. Őket agyonlőtték, de a foglyuk is belehalt a sérüléseibe.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK