Andreas Lubitz autóbalesetet szenvedett 2014 végén, és megsérült, amikor kinyílt a légzsák. Azóta voltak látási zavarai, gyakran előfordult, hogy minden elsötétedett előtte.

A Bild a nyomozáshoz közel álló forrásokból értesült a balesetről, valamint arról is, hogy Lubitz a gyanú szerint hazudott az orvosoknak, amikor a szemét kezeltette: nem vallotta be nekik, hogy repülőgépet vezet, hanem azt állította, hogy betegszabadságon van.

Az autóbaleset óta gyakran minden elsötétedett a szeme előttForrás: MTI/AP/Michael Müller

Az orvosok ugyanis tudtak arról, hogy pilóta, néhányan még azt is, hogy a Germanwingsnél dolgozik, értesült a lap, amely azt is tudni véli, hogy Lubitz egy antidepresszánst és a Lorazepam nevű nyugtatót szedte az orvosi kartonjai szerint.

Feltételezések szerint a járat 27 éves másodpilótája, Andreas Lubitz szándékosan vezette a gépeta hegyoldalnak a múlt héten kedden. Az Origo akkor percről percre követte az eseményeket. A repülőn tartózkodó mind a 150 ember meghalt. Lubitz sajtóértesülések szerint mentális betegségben szenvedett, kezelés alatt állt, betegségét azonban titkolta a munkaadója előtt.