Két hónapig hányódott a tengeren

Vágólapra másolva!
66 napig hányódott felfordult hajóján egy amerikai férfi, mire egy német tanker legénysége észrevette és kimentette.
Vágólapra másolva!

Először el sem hitte, hogy a német hajó valódi, mesélte az a 37 éves amerikai férfi, aki 66 napig hányódott felfordult hajóján. A német tanker legénysége nem vette őt észre, csak amikor elkezdett integetni, és meglengette az amerikai zászlót, fejjel lefelé, ami a segélykérés jele, tudósít a Theguardian.com.

Tíz nap után feladták

Louis Jordan január 23-án hajózott ki a conway-i kikötőből. A hatóságokat az apja értesítette három nappal később, mert napok óta nem hallott fiáról. Mivel Jordan nem adta le az útitervét a kikötőben, nem tudták pontosan, merre keressék. A parti őrség tíz napig kereste eredménytelenül, végül feladták a kutatást. A német tanker Észak-Karolina partjainál mentette ki.

Napi fél liter vizet ivott

A parti őrség egyelőre nem tudja, hol és mikor fordult fel Jordan hajója, még nem volt idejük kikérdezni. A férfi csak annyit mondott el, hogy a tengeren előre csomagolt élelmiszert és halat evett, esővizet ivott. A vízkészletét igyekezett beosztani, csak napi körülbelül fél litert ivott. „Állandóan annyira szomjas voltam” – mondta.

A kórházban, ahová a parti őrség helikopterével szállították, azt mondták az orvosok, hogy képes volt segítség nélkül megállni a lábán és járni, de kiszáradt és vállsérülést szenvedett. A parti őrség ezt a felvételt készítette a mentésről:

Nem volt elég tapasztalata

Nem volt meg a kellő tapasztalata Jordannek ahhoz, hogy a nyílt tengeren hajózzon, mondta el az AP hírügynökségnek annak a kikötőnek a vezetője, ahol a férfi hajóját tartotta. Az öblökben és a part közelében jól kiismerte magát, de valószínűleg ez volt az első alkalom, hogy a nyílt tengerre merészkedett, véli a kikötő vezetője.