Hillary Clinton nagy bejelentésre készül

2014 Massachusetts Conference For Women GettyImageRank1 Topics HORIZONTAL Talking USA Massachusetts Boston - Massachusetts ADULT Stage Hillary Clinton SECRETARY OF STATE Women Arts Culture and Entertainment Former Topix Bestof toppics boston convention &
Hillary Clintonnak jövőre, az elnökválasztás évében születik meg a második unokája.
Vágólapra másolva!
Két nap, és hivatalosan is bejelenti indulását a 2016-os amerikai elnökválasztáson Hillary Clinton – írta a volt külügyminiszter stábjának egyik tagjára hivatkozva a Guardian. 
Vágólapra másolva!

A brit lap információi szerint Clinton helyi idő szerint vasárnap délben, a Twitteren teszi az első bejelentést, majd video- és e-mail közleményt is kiad. Mindezt pedig nem akárhol, hanem úton New Yorkból Iowa államba, ahol kampánykörútját kezdi.

Hillary Clinton lehet az Egyesült Államok első női elnöke Forrás: AFP/Lisa Lake

Hillary szóvivője, Nick Merrill nem kommentálta a Guardian értesüléseit, de a lapnak egy másik forrás is megerősítette az információt.

Első demokrata induló

Ha valóban így lesz, akkor Clinton lesz az első demokrata politikus, aki bejelenti, hogy indul az elnökjelöltségért. Közvélemény-kutatások szerint Bill Clinton volt elnök felesége jelenleg a legesélyesebb induló a saját pártjában. Igaz, 2008-ban egyszer már indult a demokrata elnökjelöltségért, de akkor csak harmadik helyen végzett Barack Obama és John Edward szenátorok mögött.

A kampányközpont már áll

Hillary a múlt héten New York Brooklyn városrészében bérelt ki irodát, amelyet kampányközpontnak fog használni. A szövetségi szabályozás szerint a jelölteknek a kampánykezdés után mindössze tizenöt napjuk van arra, hogy hivatalosan is bejelentsék indulásukat az elnökválasztáson. A törvény értelmében az irodabérlés is kampánytevékenységnek számít, így fontos kérdés, hogy ki írta alá a bérleti szerződést, és pontosan mikor.

A One Pierrepont Plaza New Yorkban, ahol Hillary berendezte a kampányközpontját Forrás: MTI/AP/Mark Lennihan

A beszámolók szerint a Brooklyn Heights nevű negyedben álló One Pierrepont Plaza irodaház két emeletét is kibérelték a kampánystáb számára. A Clinton utca közvetlen közelében található épületben van Loretta Lynch amerikai igazságügy-miniszter irodája is.

Hillary Clinton ezúttal kifejezetten New Yorkban szerette volna felállítani a kampányközpontját. A politikus a 2008-as elnökválasztásra készülve Washington mellett rendezkedett be.