Etióp keresztényeket végzett ki az Iszlám Állam

Líbia, 2015. április 19.
Az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges iszlamista szervezet által 2015. április 19-én közreadott dátummegjelölés nélküli képen a szervezet tagjai etióp keresztény férfiakat kísérnek egy líbiai tengerparton, mielőtt kivégzik őket. A dzsi
Líbia, 2015. április 19. Az Iszlám Állam (IÁ) szélsőséges iszlamista szervezet által 2015. április 19-én közreadott dátummegjelölés nélküli képen a szervezet tagjai etióp keresztény férfiakat kísérnek egy líbiai tengerparton, mielőtt kivégzik őket. A dzsihadisták honlapján ezen a napon megjelent 29 perces felvételen férfiak két csoportja látható: 16 férfit fejeznek le a tengerparton és 12 másikat lőnek fejbe sivatagos területen. (MTI/AP)
Vágólapra másolva!
Huszonnyolc, állítólag etióp keresztény férfi kivégzéséről tettek közzé videofelvételt vasárnap az Iszlám Állam dzsihádista szervezethez köthető líbiai szélsőségesek.
Vágólapra másolva!

A dzsihádisták honlapján megjelent 29 perces felvételen férfiak két csoportja látható: 16 férfit fejeznek le a tengerparton, és 12 másikat lőnek fejbe sivatagos területen. Az előbbi csoportot Líbia keleti, a másikat déli részén tartották fogva.

A keresztényeknek át kell térniük az iszlámra

A felvételen egy pisztollyal hadonászó álarcos férfi a kivégzés előtt hosszú szónoklatot tart arról, hogy a keresztényeknek át kell térniük az iszlám hitre, máskülönben a Korán által előírt különadót kell fizetniük.

Hasonlít a korábbi videókhoz

A videón "az ellenséges etióp egyház" tagjaiként mutatják be az áldozatokat. Az Iszlám Állam "médiaszárnyának", az al-Furkannak a logója látható rajta, és a videó hasonlít az általuk korábban végrehajtott vérengzésekről készült felvételekhez.

Az Iszlám Állam vasárnap tette közzé ezt a képet, dátummegjelölés nélkül Forrás: MTI/AP/Militant Video/Ugc

Február közepén az Iszlám Állam egy olyan videót tett közzé, amelyen 21 férfit, javarészt egyiptomi kopt keresztényt fejezett le hasonlóképpen, a tengerparton.