Segélycsomagokat osztott Kárpátalján Herczegh Anita

Vágólapra másolva!
Segélycsomagokat adott át rászorulóknak egy Beregszász környéki magyar községben, és a kárpátaljai helyzetről tájékozódott Munkácson csütörtökön Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteként kétnapos látogatást tett Nyugat-Ukrajnában.
Vágólapra másolva!

Pendrive-okat vitt ajándékba

Herczeg Anitát Munkácson fogadta Majnek Antal római katolikus püspök, majd együtt felkeresték az egyház által fenntartott Szent István Líceumot. A köztársasági elnök felesége e-könyvolvasó készülékeket és pendrive-okat ajándékozott az iskola diákjainak.

Majnek Antal munkácsi római katolikus megyés püspök is fogadta Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Időseknek, többgyerekeseknek

Jószolgálati látogatásának utolsó állomásán, a Beregszászhoz közeli Macsola településen Herczegh Anita több adományt portáról portára járva, személyesen nyújtott át, és elbeszélgetett az ott lakókkal.

Herczegh Anita Munkácson is segített a segélycsomagok szétosztásában Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a településen több mint 40, elsősorban tartós élelmiszereket és a gyermekek számára édességet tartalmazó csomagot juttatott egyedül élő idős embereknek és többgyermekes családoknak.

A munkácsi Szent István Líceumban diákok énekeltek Herczegh Anitának Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A pénzadomány a legjobb

A Szeretetszolgálat igyekszik tűzifával vagy vetőmaggal is segélyezni a rászorulókat, de mivel ilyesmi nem vihető be Ukrajnába, fontos, hogy a segítség pénzadományok formájában érkezzen, s ezeket a helyiekkel egyeztetve arra fordítsák, amire a legnagyobb szükség van – hangsúlyozta Herczegh Anita.