Nem akarta, hogy a fia is holtan végezze

Toya Graham kipofozza a fiát a Baltimore-i zavargásokról
Toya Graham kipofozza a fiát a Baltimore-i zavargásokról
Vágólapra másolva!
Valóságos hős lett az Egyesült Államokban az a baltimore-i édesanya, aki észrevette a fiát a rendőrökkel összecsapni készülő tömegben, és szó szerint hazapofozta a gyereket. A közösségi médiában már az év édesanyjának kiáltották ki, és köszönetet mondott neki a város rendőrfőnöke is.
Vágólapra másolva!

„Nem akartam, hogy úgy végezze, mint Freddie Gray” – utalt az asszony arra a 25 éves afroamerikai fiatalemberre, aki gyanús körülmények között vesztette életét rendőri őrizetben, és akinek a temetése után törtek ki a zavargások Baltimore-ban.

A rendőrfőnök szerint több ilyen anya kellene Forrás: Tommy Bourne

Szerencse ebédszünetben

A felvételt az ebédszünetében készítette egy Tommy Bourne nevű fiatalember, aki egy közeli bevásárlóközpontban dolgozik, és látta, hogy a szomszédos középiskolában tanuló gyerekek palackokat kezdenek dobálni a rendőrökre.

„Valószínűleg megmentette a kölyök életét, a családot pedig sok fájdalomtól” – mondta el a fiatalember az NBC Newsnak. – Nagyon nagy szükség volt ilyesmire. Sok kölyök van, aki nem kapja meg a szükséges irányítást az életben, akit nem állítanak meg idejében. Én is azonnal felhívtam az anyukámat, hogy megnyugtassam: jól vagyok” – tette hozzá.

Hiába a maszk

Az anyát a CBS News találta meg. Mint kiderült, Toya Grahamnek hívják, és hatgyerekes, egyedülálló anya, aki azonnal felismerte a 16 éves fiát, hiába viselt kapucnit és maszkot az arcán.

„A szemébe néztem, és egyszerűen elborult az agyam. Az ember nem akarja azt látni, hogy ilyesmit csinál a gyereke. Ő az egyetlen fiam” – mondta az asszony, aki mélységesen elítéli a vandalizmust és az erőszakot.

Meggyőződése, hogy a zavargásokkal nem lehet igazságot szolgáltatni Freddie Graynek, és nem akarja, hogy a fia hasonlóképpen végezze.

Amikor Michael meglátta az édesanyját, azonnal tudta, hogy bajban van Forrás: Tommy Bourne

Szobafogság

„Majd kitalálok valamit, hogy otthon tartsam, de tudom, hogy ezt nem tehetem meg élete végéig. Nem vagyok egy toleráns anya. Aki ismer, az tudja, hogy velem nem lehet szórakozni” – tette hozzá.

Ez a tulajdonsága lehetett az oka annak, hogy a gyerek szemlátomást összerezzent, amikor meglátta.

„Tudta, hogy bajban van – folytatta az anya. – Azt mondta: amikor megláttalak, anya, ösztönösen el akartam szaladni”.

Együtt nézték, hogy sztárok lettek

Miután hazamentek, anya és fia együtt nézte végig a zavargásokról beszámoló híradásokat a tévében – köztük a kettőjükről készített felvételt. A fiú Facebook-oldalán azonnal megjelentek a kommentek, és a legtöbbjük az asszony módszerével értett egyet.

Toya Grahammel nem lehet szórakozni Forrás: Tommy Bourne

„A barátaim is mind azt írták, hogy nem szabad haragudnom anyára, inkább meg kell ölelnem köszönetképpen” – mondta a fiú, Michael.

Grahamet megdicsérte Anthony Batts baltimore-i rendőrfőnök is hétfő esti sajtótájékoztatóján. „Bárcsak több olyan szülő lenne, aki gondjaiba veszi a tüntető gyerekét” – fogalmazott.