Földrengés: egy nap alatt 500-zal nőtt a halottak száma

Vágólapra másolva!
Megközelíti az öt és fél ezret a földrengés halálos áldozatainak száma Nepálban.
Vágólapra másolva!

A helyi hatóságok csütörtökön közölték, hogy a halottak száma 5489-ra nőtt. Egy nappal korábban, szerda délben a belügyminisztérium még 5006 halálos áldozatról adott összesítést.

Egy épület romjai Katmanduban Forrás: MTI/EPA/Abir Abdullah

Az ország miniszterelnöke előzőleg azt mondta: félő, hogy akár tízezer ember halálát is okozhatta a 7,9-es erősségű múlt szombati földrengés Nepálban. Több százan haltak meg a szomszédos Indiában és Kínában is.

1,7 millió gyermek veszélyben

Az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) csütörtöki közleménye szerint mintegy 1,7 millió gyermek szorul sürgős segítségre Nepálban, a földrengés által legjobban sújtott területeken. "Tiszta víz hiányában a vízzel terjedő betegségek óriási kockázatot jelentenek a gyerekek számára. Sok család egyszerűen azért küzd, hogy megvédje magát a naptól és az esőtől, és a szükségletek csak növekedni fognak a következő napokban, amikor a félreeső falvakból további információkat és a katasztrófa teljes mértékéről átfogóbb képet kapunk" - mondta Tomoo Hozumi, az UNICEF nepáli képviselője. A közlemény szerint az öt legsúlyosabban érintett nepáli körzetben az egészségügyi létesítmények több mint 80 százaléka súlyosan megrongálódott.