Ismét a bevándorlás szigorítását ígérték a brit pártvezetők

British Prime Minister and leader of the Conservative Party, David Cameron (R) takes part in the "BBC Question Time: Election Leaders Special" television program at Leeds Town Hall in Leeds, northern England on April 30, 2015. Opinion polls show Prime Minister David Cameron's centre-right Conservatives neck and neck with the main centre-left opposition Labour Party, which is led by Ed Miliband. AFP PHOTO / POOL / STEFAN ROUSSEAU
Vágólapra másolva!
Az EU-munkavállalók bevándorlási szabályainak szigorítását ígérte a kormányzó brit Konzervatív Párt és a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt vezetője csütörtök este, a jövő heti parlamenti választások előtti utolsó televíziós vitán.
Vágólapra másolva!

David Cameron kormányfő és Ed Miliband, a Munkáspárt miniszterelnök-jelöltje a BBC által rendezett másfél órás műsorban a meghívott közönség kérdéseire válaszolt.

David Cameron egy televíziós vitán Forrás: AFP/Stefan Rousseau

Cameron kijelentette: vissza kell térni ahhoz a rendszerhez, amelyben az Európai Unión belüli szabad munkaerőmozgás nem terjed ki azokra, akik csak az EU-társállamok szociális ellátórendszerének szolgáltatásait akarják igénybe venni.

David Cameron és Ed Milliband Forrás: AFP/Dan Kitwood

Miliband azt ígérte: ha a Munkáspárt alakíthat kormányt, a külföldi EU-munkavállalók érkezésük után "legalább" két évig nem vehetnek igénybe szociális juttatásokat.