Mohamed-karikatúrák miatt lövöldöztek

Vágólapra másolva!
Lövöldözés volt egy Mohamed-karikatúrákat bemutató kiállításon Dallas egyik külvárosában. Ketten meghaltak, az épületet lezárták, a környéket kiürítették.
Vágólapra másolva!

Az ABC televízió helyi csatornája, a WFAA rendőrségi forrásokra hivatkozva közölte, hogy a támadók járművében robbanóanyag lehetett, ezért a tűzszerészek is kivonultak a helyszínre. Más médiumok úgy értesültek, hogy a két feltételezett elkövető halt meg, de a biztonsági erők egyik tagja is megsebesült, de állapota nem életveszélyes.

A rendőrök lőtték le a támadókat

A támadók hátteréről egyelőre nem tudni részleteket, csak annyit, hogy tüzet nyitottak a rendezvényközpont előtt álló őrök egyikére. Az elkövetőkkel rendőrök végeztek.

A garlandi Curtis Culwell Központot sok rendőr védte a vasárnapi vitatott karikatúrakiállítás és -verseny miatt, amit a szélsőjobboldalinak és iszlámellenesnek tartott American Freedom Defense Initiative szervezett.

Rendőrök a Curtis Culwell Központ előtt a texas állambeli Garlandban Forrás: MTI/EPA/Larry W. Smith

A New York-i csoport 10 ezer dolláros jutalmat ajánlott a provokatívnak tartott tárlaton szereplő legjobb karikatúra készítőjének. A Korán szigorú értelmezése szerint tilos Mohamed ábrázolása.

Charlie Hebdo

A Charlie Hebdo párizsi szerkesztőségébe január 7-én törtek be fegyveresek. A támadás részleteiről korábbi cikkünkben olvashat. Februárban pedig Dániában lövöldöztek egy Mohamed-karikatúra miatt. Ide kattintva elolvashatja a részleteket.