Húszmilliós amerikai vérdíj az Iszlám Állam vezetőiért

iszlám állam isis
Vágólapra másolva!
Húszmillió dolláros jutalmat ajánlott fel az Egyesült Államok kormánya azoknak, akik hiteles információkkal szolgálnak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet négy magas rangú tagjának tartózkodási helyéről.
Vágólapra másolva!

A washingtoni külügyminisztérium keddi közlése szerint hétmillió dollár jár Abd al-Rahman Musztafal-Kaduliért, aki az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik iraki csoportjának tagja volt, egy ideig börtönben ült, majd szabadulása után csatlakozott az Iszlám Államhoz.

Vérdíjat tűztek a dzsihádista szervezet magas rangú tagjainak fejére Forrás: Iszlám Állam

Szóvivő és parancsnokok

Ötmillió dollárt fizetnek a szervezet szóvivőjéről, Abu al-Adnaniról szóló információkért, és ugyanennyit Tarkan Tajumurazovics Batirasviliért, másik nevén Abu Omar al-Sisaniért, aki az Iszlám Állam aleppói, rakkai, latakiai és idlíbi műveleteiért felelős parancsnoka.

Végül hárommillió dollár jár annak, aki információkkal szolgál a szervezet szíriai-török határvidéket ellenőrző vezetőjéről.

Fenyegették Amerikát

Az Iszlám Állam magára vállalta a Dallas közelében lévő Garlandban elkövetett merényletet, ami egy Mohamed-karikatúrákat bemutató kiállításon történt. Most további hasonló akciókkal fenyegetőznek.

Ahogyan arról az Origo beszámolt, két férfi vasárnap este tüzet nyitott egy rendőrautóra a kiállításnak helyet adó Curtis Culwell rendezvényközpont mellett, Dallas Garland nevű külvárosában. Megsebesítettek egy őrt, de utána egy rendőr mindkettőjüket lelőtte.

A Charlie Hebdo párizsi szerkesztőségébe január 7-én törtek be fegyveresek. A támadás részleteiről korábbi cikkünkben olvashat. Februárban pedig Dániában lövöldöztek egy Mohamed-karikatúra miatt. Ide kattintva elolvashatja a részleteket.