Iskolára zuhant egy helikopter

Pakistani soldiers gather beside an army helicopter at a military hospital where victims of a helicopter crash were brought for treatment in Gilgit on May 8, 2015. A Pakistani military helicopter crashed into a school in the country's north on May 8, kill
A többi gép azonnal leszállt
Vágólapra másolva!
Nincs magyar áldozata a pénteken Pakisztánban történt helikopter-balesetnek, amelyben legalább hat ember, köztük Norvégia és a Fülöp-szigetek pakisztáni nagykövete is meghalt - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

A diplomatákból és újságírókból álló küldöttség három helikopterrel a Himalája előhegységében lévő Gilgit-Baltisztán tartományba utazott, amikor az egyik légi jármű, 11 külföldivel és 6 helybelivel a fedélzetén leszállás közben egy iskolaépületnél a földnek csapódott - mondta el a delegáció egyik tagja, aki egy másik helikopterben utazott.

Nagykövetek utaztak a gépen

A hadsereg közlése szerint az egyik külföldi halálos áldozat a Pakisztánba akkreditált norvég, a másik a Fülöp-szigeteki nagykövet volt. Meghalt a malajziai és az indonéziai nagykövet felesége is. A sérültek között van továbbá a holland, valamint a lengyel nagykövet. Életét vesztette továbbá a helikopter két pilótája.

A többi gép azonnal leszállt Forrás: AFP/Farman Karim

Egy szemtanú elmondta, hogy a helikopter-baleset következtében az iskola is kigyulladt. A baleset idején gyerekek is tartózkodtak az épületben.