Meleg közlekedési lámpák Bécsben

A tolerancia és nyitottság jegyében mostantól vegyes és egynemű emberalak-párok láthatók a gyalogos közlekedési lámpákon Bécsben
a tolerancia és nyitottság jegyében mostantól vegyes és egynemű emberalak-párok láthatók a gyalogos közlekedési lámpákon Bécsben
Vágólapra másolva!
A nyitottság és a tolerancia jegyében, negyvenkilenc kereszteződésben vegyes és egynemű emberalak-párok jelzik a szabad átkelést a gyalogosoknak Bécsben.
Vágólapra másolva!

Az akció június végéig tart a Life Ball, az Eurovíziós Dalfesztivál és a Szivárványparádé alkalmából – számolt be a Compress.

Két zöld nőalak vigyázó szeme alatt lehet átkelni például az Universitätsringen, a Schottentor magasságában, de hamarosan Bécs-szerte találkozni lehet majd a szabad áthaladást jelző párokkal.

Kiderül, jobban figyelnek-e a bécsiek a párokra Forrás:COMPRESS / Verena Brkic

A projektet tudományos kutatás is kíséri: azt is vizsgálják ugyanis, hogy a rendhagyó motívumokkal növelhető-e a közlekedésbiztonság.

Az új jelzések beállítása előtt megszámolták, hányan mennek át a tilos jelzés ellenére az úttesten, majd felmérik, hogy változtattak-e valamit a gyalogosok magatartásán a páros lámpák.