Fegyveresek túszokat ejtettek Kabul előkelő negyedében

Vágólapra másolva!
Fegyveresek támadtak meg egy külföldiek körében kedvelt vendégházat az afgán főváros, Kabul előkelő negyedében és több tucatnyi túszt ejtettek - közölték szemtanúk.
Vágólapra másolva!

A támadást egy robbanás előzte meg. A rendőrség lezárta a Park Palace vendégház környékét Kolola Pusta negyedben.

40 ember élete van veszélyben

Magukat megnevezni nem kívánó rendőrök arról számoltak be, hogy számos támadó hatolt be az épületbe. Amin Habi amerikai állampolgár az AP hírügynökségnek azt mondta, hogy a szállodában egy kanadai tiszteletére rendeztek partit. Mintegy negyven ember, közte külföldiek tartózkodnak az épületben.

Vérontás is lehetett

Korábban India afganisztáni nagykövete arról beszélt, hogy hat indiai állampolgár is van a vendégházban.

A létesítmény egyik alkalmazottja, akit egy szobába zártak be, mielőtt megszökött volna, azt mondta, legalább öt embert látott a földön heverve, testüket vér borította.

Azt nem tudta megállapítani, hogy meghaltak vagy megsebesültek. A környéken egyébként több nemzetközi vendégház és szálloda található.

Már nem az első

Szerdán ez már a második jelentősebb átfogó támadás a közép-ázsiai országban - közölte a rendőrség. Hilmend tartományban legalább hét ember meghalt, amikor fegyveresek nyitottak tüzet a vallástudósok tanácsára, a legmagasabb szintű vallási hatóságra ebben a nagyon konzervatív beállítottságú országban. A történtek előzménye az volt, hogy a muzulmán tanács többször is támogatásáról biztosította a tálib szélsőségesek ellen harcoló biztonsági erőket.