Donyeck környékét támadják a szakadárok

Szerhij, az eredetileg közgazdász férfi a szélsőjobboldali Jobb Szektor donyecki fegyvereseinek parancsnoka, 50 embert irányít. Amíg más parancsot nem kapnak a kijevi központjukból, egy kempingre emlékeztető Krasznij Liman-i bázison gyakorlatoznak, és a k
Szerhij, az eredetileg közgazdász férfi a szélsőjobboldali Jobb Szektor donyecki fegyvereseinek parancsnoka, 50 embert irányít. Amíg más parancsot nem kapnak a kijevi központjukból, egy kempingre emlékeztető Krasznij Liman-i bázison gyakorlatoznak, és a környékbeli rendezvényeket – például a kramatorszki Lenin-szobor április eleji ledöntését – biztosítják, és segélyeket osztanak, gyakran orosz többségű településeken is. Az Origo riportja a kelet-ukrajnai helyzetről. http://www.origo.hu/nagyvilag/20150430-kilenc-szemelyes-tortenet-a-kelet-ukrajnai-haborubol.html
Vágólapra másolva!
A kelet-ukrajnai oroszbarát szakadárok az elmúlt egy napban Donyeck környékére összpontosították támadásaikat - közölte csütörtökön a kijevi hadműveleti parancsnokság. Az elmúlt 24 órában összesen négy katona és egy civil - egy 13 éves fiú - szenvedett sérüléseket, halálos áldozatról nem érkezett hír.
Vágólapra másolva!

Vjacseszlav Abroszkin, a Donyeck megyei belügyi részleg vezetője közölte, hogy a 13 éves fiút repesz okozta sérüléssel szállították kórházba.

Akkor sérült meg, amikor a szakadárok csütörtök délután aknavetőkkel tüzet nyitottak az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt álló megyeszékhely melletti Avgyijivka településre.

Szerhij, az eredetileg közgazdász férfi a szélsőjobboldali Jobb Szektor donyecki fegyvereseinek parancsnoka, 50 embert irányít. Forrás: Origo

A kijevi hadműveleti parancsnokság esti jelentése szerint a nap folyamán a szakadárok Donyeck térségén kívül, a frontvonal déli szakaszán Sirokine térségében lőtték az ukrán állásokat.

A harcok övezetének északi részén, Luhanszk környékén több településnél összecsapások bontakoztak ki az ukrán alakulatok és a szakadár csoportok között.

A TSZN ukrán televízió arról számolt be, hogy a szakadárok által megszállt Luhanszk városából sokan járnak át vásárolni a frontvonal túloldalára, a kormányerők ellenőrzése alatt lévő Sztanicja Luhanszka településre.

A luhanszkiak azt mondják, hogy

mint a Kijev fennhatósága alatti településeken.