Jótékonysági gálán bokszolt egymással Mitt Romney, Massachusetts egykori kormányzója és republikánus elnökjelölt, valamint az ötszörös nehézsúlyú világbajnok Evander Holyfield.

A 68 éves Romney és az 52 éves Holyfield két rövid menetet „bokszolt” csak végig, mielőtt a politikus elszaladt a bunyós elől, és bedobta a törülközőt. Az ABC News beszámolói szerint sok ütést különben sem váltottak, inkább csak táncoltak egymás körül, legföljebb játékosan hasba bokszolgatták egymást.

Pedig Holyfield előtte még földre is került.

Nem a verés volt a lényeg

A gálán egyébként több hivatásos ökölvívó is ringbe szállt azzal a céllal, hogy pénzt gyűjtsenek a Charity Vision nevű jótékonysági szervezet számára, amely szegény országoknak adományoz egészségügyi felszereléseket, és biztosít orvosokat szembetegségek gyógyítására.

A belépők ára 25 és 250 ezer dollár között mozgott, és a szervezők szerint legalább egymillió dollár gyűlt össze.

Egymillió dollárt ért az a pár ütésváltásForrás: AFP/George Frey

Csipked a lepke

Romney szerint Holyfield nem vette őt komolyan. „Azt mondta: tudod, milyen vagy? Úgy cikázol, mint egy méhecske, és úgy ütsz, mint egy pillangó”. A nézők azonban már azon is meglepődtek, hogy a politikus ki mert állni a második menetre.

A gálát Utah állam fővárosában, Salt Lake Cityben rendezték. Romney roppant népszerű az államban, mert a mormonok között ő futotta be a legnagyobb politikai karriert. Nemrégiben házat is építtetett a városban, és az államban regisztrálták szavazóként is.