Kiderült, mi tartotta távol a balhéktól Harry herceget

2015.05.17. 08:13

A katonai szolgálat tartotta távol a balhéktól – állítja Harry herceg, aki elképzelni sem tudja, hol tartana most, ha nem csatlakozik a sereghez. Reméli, hogy egyszer a bátyja gyerekei, George és Charlotte is egyenruhát ölt majd.

Harry herceg egyhetes új-zélandi látogatása végén beszélt a katonasághoz kapcsolódó élményeiről. Harry Wales néven századosi rangban szolgált, és a minap fejezte be katonai karrierjét.

Ezentúl a jótékonysági munkára koncentrál, a nyarat például Afrikában tölti majd – számolt be a brit Guardian.

Harry Wales századási rangig vitteForrás: AFP/Matt Cardy

Gyerekkori álom

A brit trónörökös kisebbik fia elárulta, hogy kölyökkora óta imád egyenruhát viselni, puskával a kezében szaladgálni, árkokban ugrálni és bőrig ázni.

„De mióta felnőttem, sokkal többet jelent számomra; a katonai szolgálat lehetőséget adott a számomra, hogy eltűnjek a rivaldafényből. Csodálatos tíz év volt, nagyon élveztem” – mondta.

A herceg egy hetet töltött Új-ZélandonForrás: AFP/Marty Melville

Vissza a sorkatonaságot!

„Rettegek belegondolni, hová jutottam volna a sereg nélkül” – állítja a herceg, aki szerint újra be kellene vezetni a sorkatonaságot, hogy más fiatalokat is megóvjanak a bajtól.

Harry nem a levegőbe beszél, hiszen fiatalabb korában belekeveredett jó néhány botrányba. 2005-ben náci egyenruhában ment el egy buliba, és még három éve is anyaszült meztelen fotók jelentek meg róla.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK