Kiderült, mi tartotta távol a balhéktól Harry herceget

Harry herceg
Britain's Prince Harry joins British troops and service personal remaining in Afghanistan and also International Security Assistance Force (ISAF) personnel and civilians as they gather for a Remembrance Sunday service at Kandahar Airfield November 9, 2014, in Kandahar, Afghanistan. AFP PHOTO / MATT CARDY/POOL
Vágólapra másolva!
A katonai szolgálat tartotta távol a balhéktól – állítja Harry herceg, aki elképzelni sem tudja, hol tartana most, ha nem csatlakozik a sereghez. Reméli, hogy egyszer a bátyja gyerekei, George és Charlotte is egyenruhát ölt majd.
Vágólapra másolva!

Harry herceg egyhetes új-zélandi látogatása végén beszélt a katonasághoz kapcsolódó élményeiről. Harry Wales néven századosi rangban szolgált, és a minap fejezte be katonai karrierjét.

Ezentúl a jótékonysági munkára koncentrál, a nyarat például Afrikában tölti majd – számolt be a brit Guardian.

Harry Wales századási rangig vitte Forrás: AFP/Matt Cardy

Gyerekkori álom

A brit trónörökös kisebbik fia elárulta, hogy kölyökkora óta imád egyenruhát viselni, puskával a kezében szaladgálni, árkokban ugrálni és bőrig ázni.

„De mióta felnőttem, sokkal többet jelent számomra; a katonai szolgálat lehetőséget adott a számomra, hogy eltűnjek a rivaldafényből. Csodálatos tíz év volt, nagyon élveztem” – mondta.

A herceg egy hetet töltött Új-Zélandon Forrás: AFP/Marty Melville

Vissza a sorkatonaságot!

„Rettegek belegondolni, hová jutottam volna a sereg nélkül” – állítja a herceg, aki szerint újra be kellene vezetni a sorkatonaságot, hogy más fiatalokat is megóvjanak a bajtól.

Harry nem a levegőbe beszél, hiszen fiatalabb korában belekeveredett jó néhány botrányba. 2005-ben náci egyenruhában ment el egy buliba, és még három éve is anyaszült meztelen fotók jelentek meg róla.