Magyar vonatot is érint a német vasutassztrájk

A red stop light is seen at the rail tracks of the freight train terminal in Munich on May 19, 2015 few hours before German train drivers of the Deutsche Bahn (DB) start their ninth strike in a labour dispute. It is the latest flareup in a battle over wag
Nem jön vonat, amit megállíthatna a jelző
Vágólapra másolva!
Németországban munkabeszüntetést tartanak a vasutasok, és a sztrájk érinti a Budapest-Prága-Berlin, illetve -Hamburg viszonylatban közlekedő közvetlen nemzetközi vonatokat is - közölte a Mávinform.
Vágólapra másolva!

A sztrájk alatt - amelynek befejező időpontja még nem ismert - a belföldi és a nemzetközi vonatközlekedésében vonatlemondásokra, járatrövidülésekre, késésekre kell számítani. Szerdától a Budapest-Keleti pályaudvarról menetrend szerint 20 óra 5 perckor induló Metropol EuroNight vonat csak Drezdáig közlekedik. A Keleti pályaudvarra menetrend szerint 8 óra 35 perckor érkező vonat is csak Drezda és Budapest között közlekedik.

Csak Drezdáig, illetve Münchenbe

A Keleti pályaudvarról 5 óra 25 perckor induló Jeszenszky János EuroCity vonat, a 7 óra 25 perckor induló Porta Bohemica EC, valamint a Keletiből 9 óra 25 perckor induló Hungária EC csak Drezdáig közlekedik. A Münchenbe közlekedő és az onnan érkező railjet vonatok korlátozás nélkül közlekednek, miként az ezen a szakaszon közlekedő Kálmán Imre vonat is.

Nem jön vonat, amit megállíthatna a jelző Forrás: AFP/Christof Stache

Visszaválthatóak a jegyek

Az utasok Németországba, illetve Németországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyükkel az utazásról lemondhatnak. A Magyarországon váltott jegyeket, és ebben az esetben az ülőhelyjegyeket is, valamint egyéb helybiztosításokat kezelési költség levonása nélkül visszatérítik az utasoknak vagy más időpontra érvényesítik. A visszatérítést az utasok a jegyet kiadó országokban, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.