A saját fiát is meg akarta gyilkolni az a férfi, aki a fia lakodalma után majdnem az egész családjával végzett a Vajdaságban. A férfi megölte feleségét, anyósát és az apósát, valamint a fia feleségét és annak a szüleit. Most fia elárulta, hogy vele is végezni akart az ámokfutó. 

Ahogyan arról az Origo beszámolt, döbbenetes családirtás történt a vajdasági Martonoson, nem messze a magyar határtól. Egy 55 éves férfi a fia lakodalma után hat emberrel végzett. A gyilkos fia, Vlastimir Sefer most azt mondta, hogy az apja csak azért nem tudott végezni vele, mert elfogyott a tölténye. Ahogyan a Blic.rs-nek fogalmazott: Rám fogta a puskát és meghúzta a ravaszt, de úgy tűnt, hogy nem volt már lőszere. Majd úgy folytatta: Először egy fa mögé bújtam, majd kiszaladtam az udvarról. Azt kiabálta utánam:

„Gyere vissza te fattyú, hogy megöljelek!”. 

Végül megölték az ámokfutót

A gyilkosság a fia esküvőjének másnapján történt az újdonosült családtagok martonosi házának egyik melléképületében. Az első hírek szerint a férfi a hatszoros gyilkosság után önmagával is végzett, később azonban kiderült, hogy egy franciaországi vendég lőtte le az örömapát, miután az megsebesítette a feleségét.

Az esküvőre feldíszített katolikus tamplom. Fotó: Dudás SzabolcsFotó: Dudás Szabolcs - Origo

A tragédia hátterében az állt, hogy az 55 éves férfi nem szerette fia választottját.

„Nem szerette azt a lányt” – mondta egy martonosi hölgy az Origo újságírójának a helyi presszóban. Mint fogalmazott: „Nem akarta, hogy a fia elvegye, és azt sem, hogy elköltözzenek.” A helyszínen készült összeállításunkat ide kattintva olvashatja el.