Amikor egy ötéves először találkozik hajléktalannal

Vágólapra másolva!
Könnyekre fakasztotta egy gyorsétterem vendégeit egy ötéves kisfiú Alabamában. Az édesanyjával meghívatott ebédre egy hajléktalant, és vele együtt énekelte el az imát, mielőtt enni kezdtek.
Vágólapra másolva!

A kis Josiah Duncan valószínűleg először láthatott hajléktalant, mert teljesen megdöbbent, amikor meglátta az ápolatlan férfit az egyik gyorsétterem előtt.

Mi az, hogy hajléktalan?

Az édesanyja próbálta elmagyarázni neki, mit jelent az, ha valaki hajléktalan, a kisfiú azonban leginkább amiatt aggódott, hogy a férfinak nincs mit ennie, ezért könyörögni kezdett, hogy hívják meg ebédre – mesélte el később az asszony a WSFA 12 Newsnak.

Amikor azonban leültek az étteremben, egyetlen pincér sem vetett ügyet a hajléktalanra, így Josiah úgy döntött, kézbe veszi a dolgokat. Megkérdezte a férfit, kér-e étlapot, hogy rendelhessen. A hajléktalan hiába erősködött, hogy elég lesz neki egy sajtburger, a kisfiú addig győzködte, míg végül hajlandó volt kérni némi bacont is.

Egy kisgyerek nem érti, mit jelent hajléktalannak lenni Forrás: Thinkstock

Előbb imádkozni kell

Mielőtt azonban a férfi elkezdhetett volna enni, Josiah megkérte, mondják el együtt az asztali imát, és olyan hangosan énekelte el, hogy az étterem mind a 11 másik vendége is hallja.

Mindannyian könnyekig meghatódtak – mesélte az asszony, aki saját bevallása szerint soha nem fogja elfelejteni ezt a jelenetet.