Emberéletet követelt a vihar Kárpátalján

Vágólapra másolva!
Jégverés, özönvízszerű eső kísérte a hétvégi vihart a kárpátaljai Técsőn. A dió nagyságú jég szinte lecsupaszította a fákat, a hömpölygő vízben az autók is alig tudtak közlekedni. Úgy tudjuk, halálos áldozata is van a rendkívüli viharnak. 
Vágólapra másolva!

Hatalmas vihar pusztított a hétvégén a kárpátaljai Técsőn. A vihart kísérő diónyi jégeső gyakorlatilag megsemmisítette a gyümölcsfák termését, a település központjában pedig a tengelyen felül érő felgyülemlett esővíz bénította meg a forgalmat.

A hétfő este tomboló vihar során egy idős nőt csapott agyon a villám Kárpátalja ökörmezői (mizshirjai) járásában.

A szemtanúk elmondása szerint a 65 éves asszony a Kispatak (Ricska) határában legelő jószágaiért indult a kezdődő viharban, amikor a falu főutcáján egy hatalmas villanás és csattanás nyomán élettelenül esett össze. A kiérkező mentők már csak a halálát tudták megállapítani, amit a testén lévő égési sérülésekből ítélve villámcsapás okozott.

Forrás: Origo

Csaknem ugyanekkor a kárpátaljai Rahóban egy szabad ég alatt parkoló traktor vezetőfülkéjének belseje égett hamuvá, pár pillanattal azt követően, hogy a vezetője kiszállt, és besietett a házába. A tűzoltóság nem talált gyújtogatásra utaló nyomokat, ezért úgy vélik, hogy villám okozta a jármű vesztét.

Másfél nappal korábban három fiatalt ért villámcsapás a 2061 méteres Hoverla (Hóvár) megmászása közben. A huszonéves fiatalemberek éppen felértek Ukrajna legmagasabb hegycsúcsára, amikor vihar kerekedett, és egy villám közéjük csapott. A hegyi mentők csak másnap hajnalban találtak rájuk egy közeli erdős területen. Mindhárman égési sérüléseket szenvedtek, sőt egyiküknek a szeme is megsérült.