Cameron bekeményít, sokkal kevesebb bevándorlót akar látni

CAMERON, David Witney, 2015. május 8.
David Cameron brit miniszterelnök, a Konzervatív Párt vezetője (k) beszél pártja eredményváró rendezvényén Witney-ben 2015. május 8-án, a brit parlamenti választások után. (MTI/EPA)
Witney, 2015. május 8. David Cameron brit miniszterelnök, a Konzervatív Párt vezetője (k) beszél pártja eredményváró rendezvényén Witney-ben 2015. május 8-án, a brit parlamenti választások után. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
A foglalkoztatást ösztönző előírások szigorításával igyekszik a brit kormány csökkenteni az Európai Unión kívülről érkező bevándorlók számát.
Vágólapra másolva!

David Cameron miniszterelnök a kormány a bevándorlási tanácsadó szervezettől kért állásfoglalást arról, hogy hogyan legyen a munkaadók számára kevésbé vonzó, illetve könnyű a nem EU-tagországokból érkező munkavállalók toborzása és alkalmazása.

A szigorítási tervek között szerepel annak a minimális bérnek a felemelése, amit a munkaadónak igazolnia kell ahhoz, hogy az EU-n kívülről toborzott munkavállaló vízumot kaphasson.

Pluszterhek a cégeknek

Emellett a brit kormány úgynevezett "szakképzési illetéket" is ki akar róni azokra a vállalatokra, amik nem EU-tagországokból érkező alkalmazottakat foglalkoztatnak.

Az ebből befolyt összeget a brit fiatalok szakképzésének fejlesztésére fordítanák.

David Cameron egy szigorúbb feltételrendszert állítana fel Forrás: MTI/EPA/-------------------

Állásfoglalást kért a kormány arról a tervről is, aminek alapján a jövőben csak olyan nem uniós külföldi állampolgár kaphatna munkavállalói vízumot, aki szakképesítése révén Nagy-Britanniában hiányszakmának számító területeken tud elhelyezkedni, illetve valamely speciális szakterület magasan képzett szakértője.