MERS: újabb halottak és fertőzöttek

június 8, Védőmaszkos tanuló, Dél-Korea, MERS-esetet azonosítottak,
Szöul, védőmaszkos tanulónak mér lázat egy tanár a szöuli Midong Általános Iskolában 2015. június 8-án. Dél-Koreában újabb huszonhárom MERS-esetet azonosítottak, és ezzel nyolcvanhétre emelkedett a fertőzöttek száma, a betegségnek pedig hat halottja van a kelet-ázsiai országban.
Vágólapra másolva!
Kilenc halottja van Dél-Koreában a MERS-vírusnak, és tizenhárom új fertőzés hírét is megerősítették. Ezzel száznyolcra nőtt a közel-keleti légzőszervi tünetegyüttesben megbetegedettek száma.
Vágólapra másolva!

Még ketten meghaltak

A két újabb áldozat - egy 75 éves nő és egy 62 éves férfi - a szöuli Samsung Egészségügyi Központban halt meg, ahol az első koronavírusos megbetegedés is történt. A tizenhárom új fertőzés közül tízet ugyanebben a létesítményben regisztráltak - közölte a kelet-ázsiai ország egészségügyi minisztériuma szerdán.

Lemondta utazását az elnök

A járvány miatt elhalasztotta e heti egyesült államokbeli hivatalos látogatását Pak Gun Hje államfő. Szóvivője kijelentette, hogy az elnök számára "elsőbbséget élvez az emberek biztonsága", és igyekszik csillapítani aggodalmukat.

Védőmaszkot hordanak a diákok egy szöuli általános iskolában Forrás: MTI/AP/An Jang Dzsun

Több ezer iskolát zártak be

Az országban több mint 2470 iskolát és óvodát zártak be ideiglenesen, és mintegy 2900 embert helyeztek karantén alá a vírus terjedése miatt. Az országban május 20-án ütötte fel a fejét a betegség, vélhetően egy Szaúd-Arábiában járt férfi hurcolta be.

Fertőtlenítik a vonatot Szöulban Forrás: AFP/Yonhap

Gyógyíthatatlan

A MERS-koronavírus tüdőgyulladással, lázzal, köhögéssel, légzési nehézségekkel járó fertőzés, amely az atípusos tüdőgyulladáshoz (SARS) hasonlít, ám annál kevésbé fertőző. A betegek halálozási aránya magas, több mint 40 százalékos, a kór ellen egyelőre nincs semmilyen gyógymód: sem gyógyszer, sem terápia, sem pedig védőoltás.