Túrázók haltak meg Korzikán a vihar miatt

2015.06.11. 16:17

Legalább négy ember meghalt és többen megsérültek egy földcsuszamlásban, amelyet a viharos időjárás okozott a dél-franciaországi Korzika szigetén. A mentők csütörtökön nagy erőkkel keresték az ítéletidőben eltűnt kirándulókat.

Túraútvonalon haladtak

A Korzika északi részén, több mint 2000 méteres magasságban található I Cascittoni (Les Cascettoni) hegységben szerda délután esett egy heves vihar áldozatául tucatnyi belga és francia kiránduló a szigetet átszelő G20 elnevezésű túraútvonalon.

Holttesttel száll le a mentőhelikopterForrás: AFP/Pascal Pochard Casabianca

Egyikükbe a villám is belecsapott

Bernard Cazeneuve belügyminiszter tájékoztatása szerint közülük két embert jelenleg a bastiai kórházban ápolnak, a mentők több sérültről számoltak be. Azt is jelezték, hogy egy 63 éves spanyol nő villámcsapástól szenvedett súlyos sérüléseket.

Helikopterrel keresik az eltűnteket

A súlyos balesetről csütörtökön nem álltak rendelkezésre pontos adatok. Csak annyit lehetett tudni, hogy a Corte település laktanyájában kialakított halottasházba szerda este két férfi és egy nő holttestét szállították, csütörtökön pedig egy újabb eltűnt kiránduló holttestét találták meg a hegyi mentők, akik öt helikopterrel keresik a tucatnyi embert.

Hirtelen jött a vihar

Szemtanúk szerint a nyárias időjárás hirtelen változott meg szerdán Korzikán, a hegyet köd lepte el, majd hirtelen vihar csapott le, amely fölcsuszamlásokat okozott. A világ egyik legnehezebb hegyvidéki túraútvonalaként számon tartott G20 Korzika magas csúcsai között 15 szakaszból áll. A turisták óvatlansága és a sziklás terep miatt minden évben több baleset is történik ezen a vidéken.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK