Ausztráliától vehette a magyar kormány az ötletet

Asztrália No Way kampány plakát
Vágólapra másolva!
Ausztráliában már tavaly bevándorló-ellenes reklámkampányt indított a kormány, hogy eltántorítsa az illegális bevándorlókat.
Vágólapra másolva!

„Ki van zárva” – ez volt a plakát címe, majd alatta a felirat: „Ausztrália nem lesz az otthonod. Ha csónaok, vízum nélkül érkezel, nem maradhatsz Ausztráliában. Megállítunk és biztonságosan eltávolítunk ausztrál vizekről minden járművet, amelyik illegálisan próbál bejutni Ausztrália területére” – olvasható a plakáton, amelyen egy apró hajó vergődik a háborgó hullámokon.

A reményt is elveszik Forrás: Youtube/AusCustomsNews

A hirdetés mélységes felháborodást keltett, elsősorban a csónak szerepeltetése miatt, hiszen több ilyen tákolmány is elsüllyedt, több száz menekült halálát okozva.

A kormányfő megígérte

Tony Abbott kormányfő 2013-ban jelentette be, hogy feltette szándéka megállítani a menedéket keresőket szállító hajókat, legutóbb pedig az ausztrál hatóságok már odáig merészkedtek, hogy lefizették az embercsempészeket, hogy visszaforduljanak a hajóikkal a partoktól.

A hatóságok állítólag többször is arra kényszerítették a menekülteket, hogy visszaforduljanak a csónakjaikkal Indonézia felé – emlékeztetett az International Business Times internetes kiadása.