John Kerry elhagyta a kórházat

Vágólapra másolva!
John Kerry amerikai külügyminiszter elhagyta a bostoni kórházat, ahol megműtötték a Franciaországban elszenvedett kerékpáros baleset után.
Vágólapra másolva!

Kerry távozásakor kijelentette, hogy csatlakozni kíván az iráni nukleáris program korlátozásáról folytatott tárgyalások záró szakaszához, amelyek végső határidejét június 30-ra tűzték ki.

John Kerry mankóval távozott a kórházból Forrás: MTI/EPA/THE BOSTON GLOBE/John Tlumacki

A kórházból is figyelemmel kísérte az egyezkedést, és „a megfelelő pillanatban” Európába repül majd, hogy személyesen is bekapcsolódjon abba, miután részt vesz a kínai kormány küldöttségével folytatandó washingtoni tárgyalásokon.

Komplikációmentes operáció

Dennis Burke ortopéd sebész kijelentette, hogy a miniszter combcsontjának helyreállítása komplikációmentes volt, és arra számít, hogy Kerry néhány hónapon belül teljesen felépül majd. A tárcavezető addig mankóval fog járni, és fizioterápiás kezelést kap.

Az amerikai külügyminiszter szenvedélyesen szeret kerékpározni Forrás: MTI/EPA/KEYSTONE/Jean-Christophe Bott

Amerikai illetékesek szerint egyébként az amerikai kormány a várakozások szerint július elején fogja bejelenteni, hogy több mint fél évszázados megszakítás után helyreállnak a teljes körű diplomáciai kapcsolatok az Egyesült Államok és Kuba között.

Ezt követően John Kerry várhatóan Havannába utazik majd, hogy részt vegyen azon a zászlófelvonási szertartáson, amely nagykövetségi rangra emeli az amerikai érdekképviseletet.