Az adófizetők pénzéből fizethették le az embercsempészeket

Lemondtak a maláj gép megtalálásáról az ausztrálok Tony Abbott ausztrál miniszterelnök
Vágólapra másolva!
Az ausztrál újságírók nem tudtak egyenes választ kicsikarni Tony Abbott kormányfőtől arra a kérdésre, vajon a hivatalnokok fizettek-e több ezer dollárt embercsempészeknek, hogy visszavigyenek 65 menekültet Indonéziába.
Vágólapra másolva!

Abbottnak négy kérdést tettek fel ezzel kapcsolatban vasárnap. Többek között azt szerették volna megtudni tőle, hogy az adófizetőknek tudniuk kell-e arról, hogy a kormány szervezett bűnbandákat finanszíroz-e – számolt be a Sydney Morning Herald.

Az ENSZ jelentette

Az ENSZ munkatársai beszéltek a menekültekkel, akik elmondták, hogy látták, amint a pénz gazdát cserélt. Abbott azonban minden kérdésre ugyanazt válaszolta: ő és a kormánya készen áll arra, hogy minden szükséges lépést megtegyen a menekülőket szállító hajók megállítására.

Tony Abbott ugyanazt hajtogatja Forrás: AFP/Josh Wilson

Az ausztrál sajtó pénteken adott hírt az embercsempészek lefizetéséről, amelyről a világszervezet menekültügyi főbiztosságának számoltak be az érintettek, akik elmondták azt is, hogy négy napig tartották őket őrizetben, majd feltették őket két kék színű csónakra, és visszaküldték Indonéziába.

Az indonéz haditengerészet május 31-én mentette ki őket a tengerből.