Kiderült, van-e MERS-vírus Szlovákiában

Vágólapra másolva!
Nem igazolódott a MERS-fertőzés gyanúja a kórházba szállított dél-koreai férfinél Szlovákiában - közölte vasárnap az egészségügyi minisztérium szóvivője.
Vágólapra másolva!

Három negatív eredmény

Peter Bubla elmondta, hogy a dél-koreai férfin - aki a járványos betegség tüneteit mutatta - négy vizsgálatot végeztek, és háromnak negatív volt az eredménye. A negyedik teszt eredménye a felső határt súrolta, de az sem volt pozitív. A szóvivő hozzátette, a férfit további vizsgálatoknak alá vetik.

Zsolnán dolgozott

A szlovák sajtó értesülése szerint a férfi a Kia Motors dél-koreai gépkocsigyártó cég zsolnai létesítményében dolgozott egy alvállalkozó alkalmazásában, és egy helyi hotelben szállt meg.

Az utcai breaktáncos maszkot visel a járvány miatt Szöulban Forrás: AFP/Ed Jones

Gyógyíthatatlan

A MERS koronavírus tüdőgyulladással, lázzal, köhögéssel, légzési nehézségekkel járó fertőzést okoz, amely az atípusos tüdőgyulladáshoz (SARS) hasonlít, ám annál kevésbé agresszívan terjed. A betegek halálozási aránya magas, több mint 40 százalékos. A kór ellen egyelőre nincs semmilyen gyógymód. Korábbi közlés szerint Dél-Koreában a járványnak eddig 14 halottja van.