Újabb áldozatot szedett a MERS-vírus

nk20150612
Még a mozikat is fertőtlenítik Szöulban az egészségügyi hatóságok, miután újabb 4 áldozatot szedett a MERS-vírus és már 126 fertőzöttet tartanak nyílván
Vágólapra másolva!
Németországban az alsó-szászországi Ostercappeln egyik kórházában MERS koronavírus-fertőzés okozta szövődményben elhunyt egy 65 éves német férfi - közölte a klinika.
Vágólapra másolva!

Ez volt az első eset, hogy egy német állampolgár a saját hazájában a járvány áldozata lett. A halál június 6-án történt, de a klinika csak most közölte a hírt.

Cornelia Rundt alsó-szászországi tartományi egészségügyi miniszter nagy sikernek minősítette, hogy a fertőzés nem terjedt át másokra. Több mint 200 emberen végezték el a teszteket, ezek mind negatívak lettek.

Szöulban még a mozikat is fertőtlenítik Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

A német férfi februárban az Egyesült Arab Emírségekben, szabadsága alatt kapta meg a fertőzést. Feltételezések szerint egy állatvásáron fertőződhetett meg. A tevék gyakran hordozói a MERS koronavírusnak.

A 65 éves férfi a harmadik beteg Németországban, akik MERS-fertőzéssel kezeltek. 2013 márciusában Münchenben meghalt egy 73 éves férfi az Egyesült Arab Emírségekből, egy másik, Essenben kezelt beteg pedig túlélte a fertőzést.