Így rohannak le egy magyar kamiont a bevándorlók

kamion bevándorlók waberer's waberers határsértők
Migránsok Calais-nál
Vágólapra másolva!
Az alábbi videón az látható, hogy bevándorlók rohanják le a magyar Waberer's egyik kamionját a franciaországi Calais-ban.
Vágólapra másolva!

A bevándorlóknak sikerül kinyitniuk a lépésben haladó kamion rakterének ajtaját, többen be is másznak, majd valaki kívülről visszazárja az ajtót. Az érdekes rész 3.01-nél kezdődik:

Keressük az ügyben a Waberer'st, amint sikerül velük beszélni, cikkünket frissítjük.

Migránsok Calais-nál Forrás: Origo olvasói fotó

A fenti képet egy hete készítette egy magyar kamionos a kikötő felé "araszolás" közben. Az ő pótkocsiját is kinyitották, az árun töltötték ki a dühüket a migránsok, mert túl magas volt a rakomány, és nem fértek fel.

Jogilag embercsempészet

Bár Nagy-Britannia nem schengeni ország, ha illegális bevándorlók lépnek be az országba, az tiltott határátlépésnek minősül, mondta el az Origónak név nélkül nyilatkozó jogász. A sofőr pedig, aki a bevándorlókat szállítja, embercsempészetet követ el. Ha a bevándorlókat a határ brit oldalán lefülelik, akkor a sofőrnek kell bizonyítania, hogy nem tudott róluk. A francia hatóságok elvileg ellenőrzik a rakományt, vagyis a sofőrnek papírja van róla, hogy a francia oldalon még minden rendben volt. Ha a brit oldalon mégis embereket találnak a raktérben, a sofőr ez alapján már mondhatja, hogy nem tudott róluk.