A charlestoni rendőrség nyilvánosságra hozott egy fényképet arról a fehér fiatalemberről, aki kilenc afroamerikait gyilkolt meg egy nagy múltú metodista templomban. A térfigyelő kamerák felvételeiből azt is tudják, milyen autóval menekült.

Joe Riley charlestoni polgármester „gyűlöletből elkövetett bűnténynek” nevezte a mészárlást, mondván, kizárólag gyűlölet vezérelheti azt, aki imádkozó emberekre nyit tüzet egy templomban. A helyi rendőrségi illetékesek is a gyűlöletet tartják a tettes valószínű indítékának.

Fiatal fehér férfi

A rendőrség egy 21-25 éves, 175 centi magas, fehér fiatalembert keres, aki egy feltűnő rendszámú fekete szedánnal menekült el a helyszínről – számolt be a brit Independent.

Az embervadászatban az FBI is.

Nagyon veszélyes

Gregory Mullen rendőrfőnök sajtótájékoztatóján figyelmeztetett, hogy a tettes „különösen veszélyes”, akinek az elfogásához a lakosság segítségét kérte.

Egy rendőr lezárja az utcátForrás: MTI/AP/David Goldman

A lövöldözés a város színes bőrű lakossága körében nagy népszerűségnek örvendő metodista templomban történt helyi idő szerint este 9 órakor. A vérengzés miatt Jeb Bush, a republikánusok elnökjelölt-aspiránsa lemondta a csütörtök reggelre tervezett charlestoni látogatását.