Több ezren tüntettek a megszorítások ellen

Brüsszel, 2015. június 21.
Görögpárti tüntetők tiltakoznak Brüsszel belvárosában 2015. június 21-én, egy nappal az euróövezeti országok állam-, illetve kormányfőinek a görög adósságválság ügyében Brüsszelbe összehívott rendkívüli tanácskozása előtt. (MTI/
Brüsszel, 2015. június 21. Görögpárti tüntetők tiltakoznak Brüsszel belvárosában 2015. június 21-én, egy nappal az euróövezeti országok állam-, illetve kormányfőinek a görög adósságválság ügyében Brüsszelbe összehívott rendkívüli tanácskozása előtt. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)
Vágólapra másolva!
Tüntetők ezrei tiltakoztak a megszorítás politikája ellen Athénban. A demonstrálók a görög kormány keményebb fellépését is követelték az ország hitelezőivel szemben.
Vágólapra másolva!

Több ezren vonultak vasárnap a görög főváros, Athén utcáira, hogy tiltakozzanak a szigorú megszorítási politika ellen, és a görög kormány keményebb fellépését sürgessék a hitelezőkkel szemben mindössze egy nappal az euróövezeti vezetők hétfői válságtanácskozása előtt.

Szakítást követeltek

Az államcsőd szélén álló ország parlamentje előtt megtartott demonstráción a résztvevők közül

néhányan a privatizáció leállítását követelték, mások az eurózónából való kilépést sürgették,

és azt, hogy Görögország egyszerűen szakítson hitelezőivel.

Görögpárti tüntetők tiltakoznak Brüsszel belvárosában vasárnap, egy nappal az euróövezeti tanácskozás előtt Forrás: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Hétfőn este az euróövezeti országok állam-, illetve kormányfői, valamint a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az Európai Központi Bank és az Európai Bizottság vezetői rendkívüli tanácskozást tartanak Brüsszelben a görög adósságválság ügyében.

Csőd fenyegeti Athént

A hírek szerint Alekszisz Ciprasz hétfőn még az ülés előtt egyeztet a nemzetközi hitelezők képviselőivel. Görögországnak június 30-án kell törlesztenie a Nemzetközi Valutaalapnak 1,6 milliárd eurót. Ha nem fizet, csőd és az eurózónából való kilépés fenyegeti az országot.