Több helyen csapott le az arab koalíció Jemenben

Yemenis surround the wreckage of a vehicle outside the Kobbat al-Mehdi Shiite mosque in the capital Sanaa on June 20, 2015, after a car bomb targeting the area killed two people. The explosion in Sanaa, controlled by Iran-backed Shiite Huthi rebels, went
Ez az autóba rejtett pokolgép két áldozatot követelt
Vágólapra másolva!
Tizenöt ember meghalt a szaúdi vezetésű arab koalíció légitámadásaiban szombaton Jemen több pontján - közölte a húszi felkelők irányítása alatt álló Szaba helyi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A beszámoló szerint a halottak között öt nő és két gyermek is volt az észak-jemeni Szaada, valamint a keleti Márib tartományban. A szaúdi vezetésű arab koalíció légi ereje március 26. óta támadja a húszi felkelők és a velük szövetséges katonák állásait, hogy helyreállítsák Abed Rabbo Manszúr Hádi elnök hatalmát az országban.

Tárgyalnak és harcolnak egyszerre

A jemeni konfliktusban érintett felek között egyébként a hét elején kezdődtek meg a tárgyalások az ENSZ támogatásával, a harcok azonban közben is folytatódtak.

Ez az autóba rejtett pokolgép két áldozatot követelt Forrás: AFP/Mohammed Huwais

Jemenben a síita lázadók a külföldre menekült Abed Rabbo Manszúr Hádi elnök erői ellen harcolnak. Szaúd-Arábia a felkelők visszaszorítására nyolc arab ország támogatásával indított légi hadműveletet. A polgárháború és az arab koalíció csaknem három hónapja tartó beavatkozásának következtében emberek ezrei haltak meg, váltak menekültté saját hazájukban vagy nélkülöznek folyamatosan.