Pokoli meleg Pakisztánban

Karacsi, 2015. június 22.
Önkéntesek a Pakisztánban tomboló hőhullám áldozatai között Karacsiban 2015. június 22-én. Csak az Indiai-óceán partján fekvő Karacsiban 130 áldozata van már a hőségnek, a városban napok óta 45 Celsius-fokos hőség tombol. (MTI/AP
Karacsi, 2015. június 22. Önkéntesek a Pakisztánban tomboló hőhullám áldozatai között Karacsiban 2015. június 22-én. Csak az Indiai-óceán partján fekvő Karacsiban 130 áldozata van már a hőségnek, a városban napok óta 45 Celsius-fokos hőség tombol. (MTI/AP/Sakil Adil)
Vágólapra másolva!
Mintegy százötven ember vesztette életét egy hőhullám miatt az utóbbi napokban Pakisztán déli részén.
Vágólapra másolva!

Karacsiban a legrosszabb

Csak az Indiai-óceán partján fekvő

Karacsi városában 130-an haltak meg

a hőség miatt szombat óta, míg a szélsőséges időjárás a dél-pakisztáni Szindh tartomány három másik közigazgatási körzetében szedett további áldozatokat - közölték vasárnap a tartományi egészségügyi hatóságok.

Vízhiány, áramkimaradás, ramadán

A hét végén Karacsiban

45 Celsius-fokos hőmérsékletet is mértek,

ami mindössze két fokkal marad el az 1979-ben regisztrált 47 fokos városi melegrekordtól. A helyzetet a vízhiányon és a gyakori áramkimaradásokon kívül az is súlyosbítja, hogy a hőhullám pont a muzulmán böjti hónap, a ramadán idején csapott le Pakisztán déli részére. A ramadán június 18-án kezdődött.

Önkéntesek a Pakisztánban tomboló hőhullám áldozatai között Karacsiban Forrás: MTI/AP/Sakil Adil

Ugyanakkor meteorológusok előrejelzései szerint a következő napokban várhatóan csökkeni fog a hőmérséklet. A Pakisztánnal szomszédos Indiában a múlt hónapban több mint 2200 ember halt meg egy heteken keresztül tomboló hőhullámban, amely során a hőmérséklet tartósan 40 fok fölött maradt.