Bocsánatot kért a bostoni robbantó

Dzsohar Carnajev
A man reads a placard in support to Dzhokhar Tsarnaev in Grozny on May 10, 2013. Boston Marathon bombing Tamerlan Tsarnaev suspect was subsequently shot and killed after a car chase and a shootout with the police, while suspect Dzhokhar Tsarnaev was apprehended on a boat parked on a residential property in Watertown, Massachusetts. The bombing, on April 15 at the finish line of the Boston marathon, killed three people and wounded at least 170. AFP PHOTO / ELENA FITKULINA
Vágólapra másolva!
Először szólalt meg a bostoni robbantó, Dzsohar Carnajev. Tettéért bocsánatot kért, amikor halálos ítéletét hivatalosan is kihirdették Bostonban. Az esküdtszék májusban találta őt bűnösnek a városban 2013-ban megtartott maratoni futóverseny nézői és versenyzői elleni robbantásos merénylet elkövetésében és a legsúlyosabb büntetés kiszabása mellett döntött.
Vágólapra másolva!

Carnajev, aki a világszerte nagy figyelemmel kísért tárgyalása során egyetlen alkalommal sem szólalt meg, az ítélethirdetéskor

bocsánatot kért az áldozatoktól és a túlélőktől és isten segítségét kérte számukra,

a maga, a bátyja és a családja számára pedig isteni irgalmat.

A 21 éves férfit egy hónappal ezelőtt ítélték halálra, amit szerdán jelentettek be hivatalosan.

Carnajev először szólalt meg a bíróságon Forrás: AFP/Elena Fitkulina

A bostoni bíróság épületének közelében szerda délután őrizetbe vettek egy férfit, akit behajtott a biztonsági kordonnal körülvett területre. A helyszínen egy húsvágó bárdot foglaltak le.

A bostoni robbantás

A bostoni kettős robbantás 2013. április 15-én történt. Hárman meghaltak, köztük egy 8 éves kisfiú, 264-en pedig megsebesültek. A merényletet Dzsohar Carnajev a bátyjával követte el, őt később a rendőrök lelőttek. A bostoni volt a legsúlyosabb terrortámadás, amit az Egyesült Államokban 2001. szeptember 11-e után elkövettek.