Cápa harapott meg egy 8 éves kisfiút

2015.06.25. 10:30

Cápa harapott meg egy 8 éves kisfiút az észak-karolinai Surf City partjainál. A város ezután több vízimentőt küldött a partra, de nem tervezi, hogy megtiltsa a fürdőzést. Két hét alatt ez volt a negyedik cápatámadás az észak-karolinai strandok sekély, part menti vizében.

Larry Bergman, a város egyik tisztviselője elmondta, hogy a kisfiú könnyebb sérüléseket szenvedett a bokáján és a lábszárán, a strandon ellátták, majd a baleseti sebészetre vitték, ahol kitisztították a sebeit. 

Nagy fehér cápa (Carcharodon carcharias)Forrás:Flickr/César Hernández Hernández

Tiltott helyen úszott

A kisfiú szerda délután a város egyik horgászstégjétől néhány méterre úszkált. Mint Bergman elmondta, a városban tilos a stégek 90 méteres körzetében úszni és szörfözni. "Ha nagy lenne a kockázat, ha veszély fenyegetné az embereket, akkor bezártuk volna a strandot" - közölte Bergman.

Ez a negyedik eset

Június 11-én egy 13 éves kislány szenvedett könnyebb sérüléseket az észak-karolinai Ocean Isle strandján, három nappal később két cápatámadás is történt 90 percen belül a szintén észak-karolinai Oak Island vizeiben. A 12 éves és a 16 éves áldozat is elvesztette egy-egy karját a harapások következtében.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK