Mecsetet robbantottak Kuvaitban

Kuvait
Kuwaiti security forces stand next to a body wrapped in shrouds as they inspect the site of a suicide bombing that targeted the Shiite Al-Imam al-Sadeq mosque during Friday prayers on June 26, 2015, in Kuwait City. The Islamic State group-affiliated group in Saudi Arabia, calling itself Najd Province, said militant Abu Suleiman al-Muwahhid carried out the attack, which it claimed was spreading Shiite teachings among Sunni Muslims. AFP PHOTO / YASSER AL-ZAYYAT
Vágólapra másolva!
Már 25 áldozata van annak a robbantásnak, amit egy kuvaitvárosi síita mecset ellen követtek el. Az merényletért az Iszlám Állam vállalta a felelősséget.
Vágólapra másolva!

Robbantás történt a kuvaitvárosi asz-Szádik mecsetnél a pénteki ima idején, az akciónak legkevesebb 25 halálos áldozata van, több mint 202-an pedig megsérültek.

A kuvaiti főváros egyik forgalmas negyedében álló mecsetbe a közel-keleti ország síita vallású kisebbsége jár. A pénteki imákat a muzulmán böjti hónap, a ramadán ideje alatt a szokásosnál is több hívő látogatja; egy szemtanú elmondása szerint a támadás idején mintegy kétezer hívő tartózkodott a mecsetben.

A merénylet helyszíne Forrás: AFP/Yasser Al-Zayyat

A támadás elkövetését az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára egy közleményben. A szélsőségesek szerint a támadó több tucatnyi síitát gyilkolt meg a szervezet szolgálatában. Az Iszlám Állam az elmúlt hetekben a szomszédos Szaúd-Arábiában is hajtott végre robbantásos merényleteket síita mecsetekben.