Megvesznek a japán csajok a jóképű gorilláért

HORIZONTAL GORILLA MONKEY ZOO OFFBEAT ANIMAL TIGHTROPE WALKER
10-year-old Western Lowland gorilla Shabani walks on a tightrope at the Higashiyama Zoo in Nagoya, Aichi prefecture, central Japan 10 October 2007. "The rope is meant for hanging on but he started walking on it shortly after he got here," said a zoo keeper. Shabani, who would be 15 to 18 in human years, came to Japan from Sydney's Taronga Zoo in June and joined Higashiyama Zoo in August for breeding. AFP PHOTO/JIJI PRESS
Vágólapra másolva!
Megdobogtatja a japán nők szívét egy gorilla. Shabani Ausztráliában nőtt fel, de már 2007 óta a nagojai állatkert lakója.
Vágólapra másolva!

Shabani nyugati síkvidéki gorilla, és az állatkert illetékesei szerint érzékelhetően megnőtt a fiatal női látogatók száma, amióta Sydney-ből Nagojába költözött.

Népszerűsége jórészt a Twitternek köszönhető, ahol a rajongói fényképek tucatját osztják meg a vonzó gorilláról, amelyet gyakran „ikemen” néven emlegetnek, ami japánul „jóképű férfit” jelent – számolt be a Csucsini tudósítása alapján a brit Daily Mail.

Tényleg ragyogó példány

Allan Schmidtet, a sydney-i állatkert vezető gondozóját nem lepte meg Shabani nagojai sikere. „Nem csodálkozom, mert a japánok dilisek… Imádják a hóbortos dolgokat – mondta a Mail ausztrál kiadásának. – Egyébként pedig szerintem is nyugodtan mondhatjuk róla, hogy lenyűgöző példány.”

Shabani a kötéltánccal mutatkozott be Nagojában Forrás: AFP/Str

Shabani egyébként nem először vált az internet sztárjává: nem sokkal az után, hogy megérkezett Nagojába, lefényképezték, amint egy kifeszített kötélen masírozott végig. „Hozzászokott a rivaldafényhez” – mondta róla Schmidt.

Bejárta a világot

Shabani 1996-ban, két hónapos korában került a családjával együtt Hollandiából Sydney-be, Japánba pedig azért vitték, hogy szaporodjon az ott lévő három nősténnyel. A siker ezen a téren is teljes: már két egészséges utódja is született.