Végeztek az egyik rabbal az amerikai határőrség különleges egységének tagjai alig 80 kilométerre a börtöntől, ahonnan június 6-án a társával megszökött. A másik elítélt gyilkosnak nincs nyoma.

A 48 éves Richard Mattet a volt főnöke meggyilkolásáért és feldarabolásáért ítélték életfogytiglanra. Társával a szintén gyilkosságért elítélt David Sweattel együtt szökött meg, mint kiderült, két börtönőr segítségével.

A két elítélt gyilkos utáni hajszában ezernél is több rendőr és határőr vett részt.

Richard Matt életfogytiglani börtönbüntetését töltötteForrás: Wikipedia

A társa eltűnt

Az ABC News beszámolója szerint Mattet egy rendőr vette észre az erdőben, mintegy 32 kilométerre a kanadai határtól tegnap délután. A hatóságok szerint nincs ok feltételezni, hogy a társa nem volt vele korábban a nap folyamán, de őt a szökés óta senki nem látta.

A lövöldözés közvetlen környékét mindenesetre körülzárták, és hírek szerint péntek este onnan is lövöldözés hallatszott, de erről egyelőre nincs több információ. 

Fegyveres rendőrök fésülnek át mindentForrás: AFP/Scott Olson

A kutyák fogtak szagot

Chuck Schumer szenátor az ABC Newsnak elmondta, hogy a keresőkutyák kaptak szagot, miután egy nő jelentette: kora délután valaki bekopogtatott a házába. Természetesen nem nyitott ajtót, hanem azonnal értesítette a rendőrséget.

Egy férfi pedig arról számolt be, hogy valami hangot hallott, és mikor megállt, egy golyó ütötte lyukat talált a lakóbuszának oldalán. Ő is azonnal jelentette az esetet, és a helyszínre érkező egyenruhások vették észre Mattet.

Mivel nem engedelmeskedett a megadási parancsnak, agyonlőtték. Utóbb kiderült, hogy volt nála egy vadászfegyver.