A brit és a német turistairodák péntek éjszaka elkezdték a nyaralók hazaszállítását Tunéziából. Nagy-Britanniába tíz gép érkezett reggel.

A brit Thomson és First Choice, valamint a német TUI közölte, hogy hazahozzák a turistákat Tunéziából, ahol legalább 38 embert mészárolt le egy terrorista pénteken.

Nagy-Britanniába 2500 turistát visznek ma haza, tíz géppel, és a jövő hétre szóló valamennyi nyaralást elhalasztotta a két brit iroda.

A Thomas Cook utazási iroda is különgépet küld ma Tunéziába, hogy azonnal hazatérhessenek, akik akarnak – számolt be az Irish Independent internetes kiadása.

Az Imperial Marhaba Szálloda néptelen medencéje és kertje a támadás utánForrás: MTI/EPA/Mohamed Meszara

A TUI is lép

A német TUI már pénteken megkezdte a turisták hazavitelének megszervezését – jelentette a Reuters Frankfurtból.

Az utazási iroda pillanatnyilag 3800 németet nyaraltat az észak-afrikai országban. Azok azonban, akik le akarják mondani vagy elhalasztani szeptember közepéig befizetett tunéziai nyaralásukat, ezt térítésmentesen megtehetik.

Turisták a tunéziai repülőtéren. Sorra érkeznek értük a különgépekForrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A Taurus minden utasa biztonságban van

A Taurus Reisen utazási iroda 17 tunéziai szállodába utaztat magyar vendégeket. 

Haythem Jamel, a cég vezetője az Origónak szombaton elmondta: minden vendégük biztonságban van, Vincze Bélát, aki korábban arról panaszkodott, hogy nem kommunikálnak velük, a kisfiával együtt átvitték egy ötcsillagos szállodába.

„Mindennel meg van elégedve, és már nem akar hazajönni Tunéziából” – mondta Haythem Jamel.