Tüntetésen tiltakoztak a szúszaiak a terror ellen

Vágólapra másolva!
Békés tüntetést tartottak Szúszában, ahol 38 turistát mészárolt le egy terrorista pénteken. A tunéziai kormányfő bejelentette, hogy megszigorítják a biztonsági intézkedéseket a turisták által leginkább látogatott helyszíneken.
Vágólapra másolva!

A tömeg szombaton este annál a szállodánál gyűlt össze, ahol a támadás történt. Az emberek végigvonultak az egész városon, sokan gyertyával a kezükben, hogy együttérzésüket fejezzék ki az elhunytak családjának.

A 38 áldozat közül 15 brit – emléketetett a BBC.

Megemlékezést tartottak a fővárosban, Tuniszban is. „Az áldozatok a fivéreink és nővéreink – mondta az AFP hírügynökségnek az egyik tüntető.

Négy brit, egy belga, egy német és egy ír áldozatot már azonosítottak, és valószínűleg tunéziai állampolgárok is vannak az elhunytak között.

Jobban vigyáznak majd

Habib Esszid tunéziai kormányfő bejelentette, hogy szigorítják a biztonsági intézkedéseket. Tartalékosokat vezényelnek majd a turisták által leginkább látogatott helyekre, és egy héten belül bezárnak 80 mecsetet, ahol erőszakra uszítanak.

A pénteki támadás volt a legvéresebb Tunéziában, ahol márciusban is megöltek a terroristák 22 embert a Bardo Múzeum elleni támadásban.