Legalább tíz halottjuk van az újabb merényleteknek

Vágólapra másolva!
Újabb két robbantást hajtottak végre ismeretlen tettesek Csád fővárosában, Ndjamenában. A két pokolgépes merénylet legalább tíz ember életét ontotta ki – közölte a közbiztonsági minisztérium vezetője hétfőn. A két robbanás hat perc eltéréssel következett be, legalább öt rendőr van a halálos áldozatok között.
Vágólapra másolva!

A csádi fővárosban június 15-én hajtottak végre kettős öngyilkos merényletet, amelyben 38 ember halt meg, és további száz sérült meg. Ez volt az első eset, hogy a nigériai központú Boko Haram terrorista szervezet elleni harcban jelentős szerepet játszó közép-afrikai ország fővárosát terrorista támadás érte. Csád három nappal a támadás után bejelentette, hogy megtorlásul légicsapásokat mért az iszlamista szervezet nigériai bázisaira.

60 embert tartóztattak le

A közép-afrikai ország főügyésze vasárnap jelentette be, hogy a június 15-i merényletek nyomán hatvan, csádi, kameruni, mali és nigériai személyt tartóztattak le. A hatóságok felkutattak és felszámoltak egy aktív terrorista sejtet, aminek során "kommunikációs anyagokat" foglaltak le – tette hozzá.

A Boko Haram állhat a robbantások mögött

A hétfői robbantások elkövetését még egyetlen szervezet sem vállalta magára, de erős a gyanú, hogy a Boko Haram nigériai iszlamista szervezet emberei voltak. Csád hadserege fontos szerepet játszik a szélsőségesek elleni hadműveletekben, amelyek révén a szomszédos Nigériában visszaszorították a terrorszervezetet. A Boko Haram vezetője korábban megfenyegette a közép-afrikai ország elnökét, hogy megtorolja a katonai beavatkozást.