Van, amit már ingyen adnak Athénban

2015.07.02. 12:34

Határozatlan ideig nem kell fizetni a tömegközlekedésért Athénban. A bankautomaták előtt elég hosszú sorok állnak, de abban a nyitott fiókban, ahol mi jártunk, nem tolongtak a nyugdíjasok.

A közlekedési vállalat további értesítéséig nem kell fizetni a tömegközlekedésért Athénban. Az utasokat erről a jegyautomatára kiragasztott A4-es papírlapokon tájékoztatta a cég. 

A nyitva tartó bankok címlistája a bezárt bankfiók redőnyénFotó: Dudás Szabolcs - Origo

Görögül és angolul

Az Omonia téri állomáson mi majdnem váltottunk jegyet, szerencsére sokáig vacilláltunk, hogy milyet vegyünk, míg végül egy kedves athéni fiatalember felhívta a figyelmünket a papírlap alján található angol szövegre.

Pireuszi metróra váró athéniak. Most ingyen utazhatnakFotó: Dudás Szabolcs - Origo

Tájékoztatják a nyugdíjasokat

A bezárt bankfiókok lehúzott redőnyeire már kiragasztották azoknak a fiókoknak a listáját, amelyeket mégis kinyitottak a héten, de csak a nyugdíjasoknak. 

Görögországból jelentjük

Az egyik nyitott bankfiók előtt elég hosszú sor állt az automatánál, bent a bankban viszont nem volt nagy tumultus. Szerdán, amikor a bankok először kinyitottak, több fiókot megrohamoztak a nyugdíjasok, de úgy tűnt, csütörtökre lecsillapodtak a kedélyek.

A fiókban körülbelül a pultok fele üzemelt, de várakozók sem nagyon voltak.

A bankautomaták előtt még mindig sorok állnakFotó: Dudás Szabolcs - Origo

Sokan bankkártyát csináltatnak 

A nyugdíjasok nem csak pénzt kivenni térnek be, sokan most csináltatnak maguknak bankkártyát, tudtuk meg egy idős férfitól a fiók előtt. 

Pireuszból érkező szíriai menekültek az Omonia metróállomáson. Most nekik sem kell fizetniükFotó: Dudás Szabolcs - Origo

Neki eddig is volt kártyája, úgyhogy a bankzár őt nem érintette, a kártyájával ki tudta venni a napi 60 eurót. Sok nyugdíjasnak viszont nincs vagy nem volt kártyája, ők nem tudtak hozzáférni a pénzükhöz. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK